Pratite nas

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Članci

Što je loto 7 i koja su pravila?

Loto 7 logotip
Foto: Screenshot

U Hrvatskoj postoje dva domaća loto izvlačenja, od kojih je Loto 7 popularnija opcija koja nudi veće šanse igračima za dobitak. To loto izvlačenje ima poprilično jednostavna pravila i sjajna je opcija za one koji su tek zagazili u svijet lutrije.

Upravo ćemo reći nešto više o samom Lotu 7 te njegovim pravilima u nastavku ovog teksta, a osvrnut ćemo se i na šanse koje igrači imaju u njemu za osvajanje glavnog dobitka, još poznatog i kao jackpot dobitak.

Detaljnije o Lotu 7

Loto 7 je lutrijsko izvlačenje koje organizira Hrvatska Lutrija, priređivač lutrijske ponude u Republici Hrvatskoj. Nekoć je ovaj loto nosio ime Loto 7/39, a nedavno je doživio promjenu imena i nekih osnovnih pravila. Sada je puno moderniji, iako u principu nije dobio neke komplicirane značajke koje bi mogle biti nejasne starim igračima lota.

Izvlačenje za ovaj loto odvija se dvaput tjedno, srijedom i subotom, a počinje u 20 sati. Ono što je uvijek privlačan aspekt ovog lota je činjenica da se njegova izvlačenja mogu gledati uživo na Hrvatskoj Radioteleviziji, a to donosi dodatno uzbuđenje u iščekivanje sretnih brojeva.

Igrači mogu odigrati kombinaciju koju žele za 1 euro, a listić mogu uplatiti najkasnije do 18 sati i 30 minuta na dan izvlačenja. Svaka uplata nakon tog roka odnosit će se na ono iduće izvlačenje.

Kako se igra Loto 7

loto kuglice
Foto: Screenshot

Ranije smo rekli kako Loto 7 ima poprilično jednostavna pravila koja će shvatiti čak i oni koji dosad nisu igrali loto igre. Osnovna Loto 7 pravila su jednostavna: igrači trebaju odabrati sedam brojeva iz skupa od 1 do 35. Sretni brojevi se potom izvlače putem lutrijskog bubnja tijekom redovitih izvlačenja koja se održavaju svake srijede i subote. Ako igrač pogodi svih sedam brojeva, osigurava osvajanje glavne nagrade koja uglavnom dolazi u nekom milijunskom iznosu.

Igrači imaju priliku odabrati svoje kombinacije brojeva ili koristiti slučajni odabir za svoje listiće, a igrati mogu putem Interneta ili na fizičkim mjestima kao što su poslovnica Hrvatske Lutrije, kiosci i slično. Jedinstvena draž Lota 7 leži u mogućnosti osvajanja nagrada čak i ako se ne pogode svi brojevi.

Šanse za dobitak na Lotu 7

Šanse za ostvarivanje glavne nagrade u igri Loto 7 su prilično izazovne, a iznose 1:6.724.520. Ova brojka odražava vjerojatnost da će igrač pogoditi svih sedam brojeva iz skupa od 1 do 35, što znači da je osvajanje jackpota rijetko, ali ne i nemoguće. Usporedimo ove šanse s nekim drugim velikim i poznatim loto izvlačenjima kako bismo dobili bolju sliku o spomenutim šansama za jackpot u Lotu 7.

Jedno od najpoznatijih svjetskih lutrijskih izvlačenja je Powerball iz Sjedinjenih Američkih Država. Šanse za osvajanje Powerball Jackpota stoje na jako malenih 1:292.201.338. Ove brojke ilustriraju koliko je teško osvojiti glavnu nagradu u ovom izuzetno popularnom američkom loto izvlačenju. Uspoređujući ovo s Lotom 7, vidimo da su šanse za osvajanje Jackpota na Powerballu znatno manje.

Europska lutrija Eurojackpot također privlači igrače svojim primamljivim Jackpotom. Šanse za osvajanje Eurojackpota su 1:139.838.160. Ove brojke naglašavaju koliko je izuzetno teško postići jackpot dobitak u ovom međunarodnom loto izvlačenju.

Iako su šanse za dobitak na Lotu 7 relativno visoke u usporedbi s drugim popularnim loto igrama, one su i dalje izuzetno malene. Ove brojke ujedno svjedoče i o izazovu osvajanja velikih nagrada u lutriji. Unatoč tome, svakodnevno tisuće ljudi širom svijeta nastavljaju sudjelovati u ovim igrama, nadajući se da će upravo njihova kombinacija brojeva biti ta sretna i pobjednička kombinacija koja će im donijeti bogatstvo i promijeniti život zauvijek. Bez obzira na šanse, igrači se nadaju i sanjaju dok nastavljaju sudjelovati u uzbudljivim loto igrama.

prijenos Lota 7 na televiziji
Foto: Screenshot

Zaključak

Loto 7 se izdvaja kao popularna loto igra u Hrvatskoj s pristupačnim pravilima koja privlače i nove igrače. Igrači imaju mogućnost odabira svojih sretnih brojeva i s niskom ulogom od samo 1 eura imaju priliku sudjelovati u uzbudljivoj igri. Iako su šanse za osvajanje jackpota izazovne, to ne umanjuje uzbuđenje koje igrači osjećaju dok iščekuju izvlačenje.

Loto 7 je uvijek bio nešto više od obične igre. To je iskustvo koje budi nadu, zajedništvo i očekivanje. Igrači, bez obzira na šanse, hrabro uplaćuju svoje tikete, vjerujući da bi sljedeći izvučeni brojevi mogli promijeniti njihov život. Upravo zato ponekad možemo svjedočiti osvojenom glavnom dobitku, a mnogi su igrači sretni jer je jedan od njih došao do velike nagrade.

Više...

Članci

Internet stvari, ili skraćeno IoT, predstavlja koncept povezivanja svakodnevnih uređaja s internetom, omogućavajući im da primaju i šalju podatke. Ova tehnologija uključuje sve –...

Članci

Rendgensko zračenje, često poznato jednostavno kao “rendgen”, revolucionarno je otkriće koje je dramatično promijenilo medicinsku praksu, znanstvena istraživanja i brojne industrijske sektore.  Otkriveno krajem...

Članci

HDR, ili High Dynamic Range, je tehnologija koja dramatično poboljšava kvalitetu prikaza na različitim uređajima, od televizora do pametnih telefona. Ali što je HDR...

Članci

Loto i lutrija za mnoge su praktički ista stvar, iako se razlikuju u nekim detaljima. Najjednostavnije objašnjenje je kako je loto samo jedan dio...